Teller sponsorloop Reigerbos voor Nijs al op 13.000 euro

Leerlingen van ’t Reigerbos halen met sponsorloop een enorm bedrag op van € 13.000,– voor medeleerling Nijs. Een knappe maar ook een zeer mooie prestatie van alle leerlingen van ’t Reigerbos! Dit bedrag is geheel bestemd voor de actie ‘Geef Nijs weer een stem’.

Zevenhuizen – Dertienduizend euro heeft de sponsorloop van basisschool ‘t Reigerbos opgebracht. Althans, dat was de stand om 16.00 uur vanmiddag. “Er komt nog meer bij”, zegt Ramon Visser van Team Zeparo stellig. De opbrengst is bestemd voor de actie ‘Geef Nijs weer een stem’.

Nijs van der Heijden is leerling van ‘t Reigerbos. Zijn ouders hebben een crowdfundingactie opgezet om geld in te zamelen voor behandeling van hun zoon aan niet-aangeboren hersenletsel in Amerika. 
Team Zeparo, dat in de afgelopen jaren bij meerdere scholen in Zevenhuizen en Moerkapelle een sponsorloop hield, besloot na het horen van de actie een deel van het geld te bestemmen voor zijn behandeling. “De afspraak met de school was in eerste instantie dat de ene helft naar de actie voor Nijs zou gaan en de andere helft naar de Roparun. Maar dit komt zo dichtbij, dat we besloten het bedrag in z’n geheel naar dit mooie lokale doel te laten gaan.”

Team Zeparo organiseerde de sponsorloop in samenwerking met ‘t Reigerbos. Met andere acties hoopt het team weer bij te dragen aan de Roparun, die zich inzet voor kankerpatiënten.