Roos van der Spek winnaar idee van het jaar 2021 kindergemeenteraad

De kindergemeenteraad van Zuidplas kwam op 13 januari via een zoom meeting bijeen voor de verkiezing van het beste idee van 2021.
Maar liefst alle dertien kindergemeenteraadsleden hadden een idee bedacht om in dit jaar door de groepen acht van de basisscholen uit te laten voeren.

Jan Verbeek presenteerde de middag waarin de presentaties van kindergemeenteraadsleden afgespeeld en bekeken werden. Alle dertien raadsleden hielden een scorelijst bij. De vijf presentaties die het hoogst scoorden werden beoordeeld door het panel dat het uiteindelijke idee uit zou kiezen.
Dit panel bestond uit wethouder Jan Verbeek, kinderburgemeester Anna Lamot, beleidsadviseur Borreman en Rick Gort van Welzijn Zuidplas.

Roos van der Spek van de Openbare basisschool Keijzerschool in Moerkapelle werd enorm verrast met het winnen van haar idee: Inwoners van Zuidplas steunen met kleding en voedsel in deze, voor sommigen, financieel moeilijke tijd.
Wanneer en op welke manier de achtste groepers dit gaan uitvoeren wordt binnenkort besproken via de volgende zoommeeting van de kindergemeenteraad.

Geef een antwoord