OBS Groenehoek verrijkt met groenblauw schoolplein

De scholen zijn weer begonnen! Openbare basisschool Groenehoek ging maandag het nieuwe schooljaar in met een bijzonder moment; de ingebruikname van een nieuw groenblauw schoolplein.

Nadat alle leerlingen in hun groene school T-shirts en de leerkrachten een plekje hadden gevonden op het plein bij de school stonden twee dames al te trappelen met de schaar in hun hand om het feestlint op het plein door te knippen. Die eer viel te beurt aan wethouder Ankie van Tatenhove en Anke van Vuuren, voorzitter van het College van Bestuur van Scholengroep Holland. Met dertien scholen in de regio, waaronder Groenehoek in Bergschenhoek.
Groenblauwe schoolpleinen zorgen er voor dat schoolkinderen meer buiten zijn, meer bewegen en kennis maken met de natuur. Het kan verder zorgen voor een betere opvang en afvoer van regenwater. Het project is in samenwerking met een (pilot)regeling van de gemeente Lansingerland gerealiseerd. Ook de kinderen uit de leerlingenraad van de school waren erg benieuwd hoe het plein eruit zou komen te zien. Zij waren de meedenkers en konden tips en wensen doorgeven aan de makers van het plein. Na evaluatie van de pilot gaat de gemeente de mogelijkheden verkennen om meer regelingen voor groene en klimaatvriendelijke schoolpleinen beschikbaar te stellen. Inmiddels zijn er meer scholen die belangstelling hebben getoond.
De kinderen gaan het groen op het plein zelf onderhouden en kregen daarvoor gieters, bezems en stoffer en blikjes uitgereikt door de voorzitter van het bestuur. Na het doorknippen van het lint volgde een rondleiding door leden van de leerlingenraad. Langs de bamboe stroken, de grote zitkuil, de glijbaan en de lei-peren. En langs de appel- en perenboom die langer geleden al bij de entree van de school werden geplaatst en eigenlijk de directe aanleiding vormden voor de grote aanpak.

Geef een reactie