Charlie Hylarides van De Winde wint voorronde Voorleeswedstrijd

Charlie Hylarides van De Winde wint voorronde Voorleeswedstrijd

di 18 feb 2020, 10:04    •   140 keer gelezen   Actueel

Met een briljante voorleessessie van een passage uit het boek ‘Silvester en de bizarre verhuizing’ van schrijfster Willeke Brouwer wist Charlie Hylarides van basisschool De Winde uit Nootdorp de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in Pijnacker-Nootdorp te winnen. Hij won van acht medekandidaten in de theaterzaal van CulturA & Zo in Nootdorp en nam verbouwereerd de prijs van wethouder Onderwijs, Peter Hennevanger in ontvangst.

“Dit had ik helemaal niet verwacht, dat ik zou winnen. Op school ook al niet. Ik vond de anderen ook zo goed”, wist de winnaar nog net uit te brengen nadat de uitslag bekend gemaakt was. “Het voorlezen was zo goed, omdat het net leek alsof Charlie het boek zelf geschreven had”, zo vat de juryvoorzitter Hennevanger het lovende juryrapport samen. De jury, ook nog bestaande uit Els Jekel van Boekhandel van Atten en Manuela Bijl van Bibliotheek Oostland, roemden het prettige voorleestempo van Charlie en de volkomen natuurlijke wijze van voorlezen zorgden ervoor dat dit ironische en enigszins absurdistische fragment uit het boek goed uit de verf kwam.

De kandidaten lagen ondanks deze keuze verrassend dicht bij elkaar, en de jury moest echt details gaan wegen om tot een winnaar te komen. En dat is natuurlijk waar, elke kandidaat was op zijn of haar school al de winnaar en dat word je alleen maar als je echt heel goed kunt voorlezen. Het was een geweldige middag in de prachtige theaterzaal. De jury en organisator van de voorronde, Bibliotheek Oostland wensen Charlie dan ook veel succes in de volgende ronde.

Geef een reactie